Róka fürkészően néz a mezőn

Etikai Kódex

Az állatok jogainak kiterjesztése érdekében

Minden életet egyaránt fontos, minden állatot megillet a boldog, minőségi és békés élet. A tagok épp ezért elítélik az állatok felhasználását, kihasználását, kizsákmányolását, szaporítását, kereskedelmét, bántalmazását, a tárgyként való kezelését és megölését. A tagok elutasítják az ember által mesterségesen létrehozott háziállat és haszonállat kategóriák létét, a gondolkodásukban minden állat egyenlő.

 

A tagok elsődleges céljai közé tartozik, hogy feltárják az állatokkal szembeni bűncselekményeket és támogassák a magyar jogrendszer állatvédelmi részének fejlődését, elérve, hogy az állatokra non-humán személyként tekintsen a jog. Fontos céljuk, hogy a megfelelő információk terjesztésével segítenek a megváltoztatni az állatok kizsákmányolásához kötődő fogyasztási szokásokat. Közös szívügyükként támogatják a kötelező ivartalanítás intézményét minden otthon tartott állatra vonatkozóan. Közösen lépnek fel az állatok mindennemű kizsákmányolása, az állatkínzás minden formája és az állatok életének kioltása ellen.

 

A tagok kötelezik magukat arra, hogy változtatnak fogyasztási szokásaikon és ezt ajánlják a tagságuknak is. Igyekeznek minél inkább elhagyni az erőszakot életükben azáltal, hogy csökkentik vagy elhagyják az állati termékek felhasználását. Nem vásárolnak szőrmét, tollat, állati csontot és más állati részeket tartalmazó termékeket. Törekednek arra, hogy etikus forrásból és állatkísérlet-mentes fogyasztási termékeket vásároljanak.

 

A tagok elítélik és semmilyen formában sem támogatják a következő tevékenységeket:

 

 

A tagok feladatai a következők: